[COMUNICAT CONJUNT] Noves formes d’expulsió del veïnat al Barri Gòtic de Barcelona: davant la proliferació del tràfic i venda d’heroïna a Plaça Traginers i voltants

Entitats i col·lectius dels moviments socials, veïns i veïnes, comerciants i membres de la comunitat educativa del Barri Gòtic de Barcelona que vivim o treballem a la Plaça dels Traginers i els seus voltants, ens organitzem davant la proliferació del tràfic i la venda d’heroïna en aquesta zona i manifestem que:

El passat novembre va començar el tràfic d’heroïna en habitatges i locals buits del barri.

La gran quantitat de pisos i de locals buits a mans de grans grups inversors són terreny abonat per grups de narcotraficants d’heroïna. Com passa al barri veí del Raval, els propietaris dels habitatges on es trafica amb heroïna fan la vista grossa davant d’aquests grups. Exerceixen, doncs, una connivència no necessàriament pactada però benficiosa per les dues parts. La vinculació del tràfic de drogues amb l’especulació immobiliària i la gentrificació no és nova, però s’ha accentuat enormement durant l’últim any. El tràfic d’heroïna present al Raval s’expandeix territorialment i arriba ara als carrers del Gòtic Sud on, al mateix temps, l’especulació immobiliària fa estralls a ritmes cada vegada més alts.

La narcoespeculació és, doncs, un problema multi-causal i amb multitud d’efectes: es degraden, alhora, les finques i l’espai públic dels voltants i s’interromp, així, la possibilitat d’una vida digna pel veïnat, que marxa deixant via lliure per actuar als especuladors immobiliaris.

Amb aquest escrit, les entitats, grups, comerços i veïnes i veïns sotasignants sol·licitem acció immediata i diària (control policial, clausura dels locals de tràfic i venda d’heroïna i sancions a propietaris de pisos i locals buits i en desús), a fi d’impedir la desaparició de la vida veïnal en aquesta zona (petit comerç, trànsit tranquil, convivència en l’espai públic), i convoquem el veïnat a organitzar-nos* contra els grups que operen el narcotràfic de l’heroïna i altres tipus de substàncies estupefaents, així com a denunciar l’especulació immobiliària i la gentrificació. 

*Convoquem, aquest proper dimecres 11 d’abril a les 17h a la Plaça dels Traginers, a una concentració de protesta contra el tràfic d’heroïna, l’especulació i la gentrificació.

cartellmaniTraginers.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s