Ruta pel barri amb la Murga

Desenes de noies i nois de La Murga passen part de les seves vacances, aquests dies, al Barri Gòtic: com cada any, són aquí col·laborant amb famílies i persones que, a casa seva, necessiten fer diversos arranjaments: pintar parets, resoldre fugues, i moltes coses més. Enguany, a més, han passat estones amb gent de Resitim al Gòtic: un dinar i una ruta pel barri per poder veure com ens estan expulsant, a les veïnes i veïns.
Hem començat a Plaça Medinaceli, on hem pogut observar que no hi queda cap edifici de veïnes, que només hi ha hotels i pisos de luxe. Hem passat per Plaça de la Mercè i hi hem vist el dramàtic estat en què es troba, des de fa anys, el gran edifici propietat de Núñez i Navarro, buit de gent!. En aquest barri de Ciutat Vella  -els hem explicat-, hi ha més població flotant que no pas resident, i hi ha més lloguer que propietat: en l’actualitat cada cop són més les famílies i persones que han de marxar del barri, perquè en haver-lo turistificat, als grans i petits propietaris els interessa més posar els seus pisos a disposició del turisme que no pas de les veïnes.
Hem seguit la ruta pel carrer Correu Vell, on els hem explicat que davant la gentrificació inicial, l’actual procés de turistificació i la gran expulsió que s’està produint de tantes veïnes de les seves cases, optem per ocupar alguns edificis, a fi que la gent que no en té, pugui tenir llar durant un temps. També hem parlat de l’altre problema que tenim al barri, tot passant per la Plaça Traginers: els narcopisos, que són conseqüència de la dinàmica dels propietaris que mantenen edificis i pisos buits durant un temps amb l’objectiu de fer-ne negoci i especulació.
Hem acabat a Via Laietana, davant l’enorme edifici proposat fa uns mesos per l’Ajuntament de Barcelona per a vivenda social i pública: una solució insuficient i lenta però necessària al Barri Gòtic.
La Murga marxa del nostre barri coneixent a fons com és de difícil viure aquí, i viure-hi dignament!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s