Cronologia del desallotjament de l’Edifici del carrer PRINCESA, 19

Reproduïm la crònica redactada per una veïna de c/ Princesa 19, a qui la propietat va enviar a un judici per desnonament, que va celebrar-se aquest dimecres passat.

2013

Es rep una carta conforme que faran un ascensor. Els propietaris en aquell moment són Canals i Elies Comunitat de Béns i el seu administrador es un advocat que es diu Mario Guitart. L’administrador diu als veïns que les obres duraran més o menys 3 mesos.

2014.

A l’escola que hi ha a l’entresol li comuniquen que no els hi renoven el contracte.

Cap a la primavera comencen les obres: Tallen escala per engrandir el forat de l’escala i deixen les baranes enganxades amb filferro.

A  l’estiu comencen a reformar l’escala sencera per treure les vies de serveis del celobert i passar-les per l’escala. També destrueixen els patis del primer pis i part de l’entresol per fer que el celobert arribi fins baix de tot. El forat de l’escala es queda allà. També comencen les obres de renovació del pis del porter situat a l’àtic.

El veí del 1-4 se’n va degut al soroll i incomoditat de les obres.

La veïna del 2º B també marxa perquè se li acaba el contracte. Els locals situats a una banda de l’edifici tampoc renoven contracte i se’n van. Comencen les reformes d’aquests locals per fer-los més grans.

2015

Comencen a posar la gàbia del ascensor i fan la divisió del pis 3-2 per convertir-lo en dos. Hi ha reixes mig posades però ni rastre de l’ascensor. Segueixen amb les reformes d’altres espais de l’edifici. Li treuen la caseta de la porteria al porter. Comencen a reformar el celobert. Tot està en obres però res està acabat.

Al pis del 1-1 també se li acaba el contracte i no el renoven.

2016

Segueixen les obres, no hi ha signe de que s’acabi res.

Cap a la primavera comencen a ploure burofax a tots els veïns que queden dient que l’edifici està en molt mal estat i es millor que tothom se’n vagi. A mi, 3-1, em comenten que han de fer un forat al mig de casa per canviar les bigues del 2-2. Em nego. De mentre, ja han posat una caixa d’electricitat a dins de casa meva per quan divideixin el pis en dos.

Al juny d’aquest any, el porter ens comunica que han venut l’edifici a BMB Investment Management Company, que ha comprat l’edifici, demanant un préstec al Banc de Sabadell amb una carència de 3 anys. Unes dones es passegen per les cases comunicant que són les noves propietàries (nou administrador de finques i de l’empresa Optimum RE Spain, Socimi d’aquest fons d’inversió.) Em comuniquen que no faran concessions i que millor si no estigués.

Els paletes tenen pressa per deixar les obres del celobert enllestides i desprès marxar.

La dona gran que viu al 2-2 desprès d’haver-li promès un dels pisos que estaven en reformes a canvi del seu (es més gran) li diuen que no li renoven contracte i que se’n vagi.

Al juliol, se’n van els paletes, fan fora al porter i demanden al veí del 1-2 que també tenia un contracte, que es renova any per any, per ocupa (no li han acceptat els lloguers que ell ha anat pagant).

L’altre local que hi ha també tanca.

2017

No hi ha obres encara que el edifici està a mig fer, no hi ha bústies, ni baranes, i uns grans finestrals amb una reixa que poca seguretat dona.

Al febrer les dues dones em citen a les seves oficines i em diuen que em deixen 3 mesos sense pagar i així jo marxo o em canvien a un pis de Pau Clarís de 60m2 per 1200€. Em nego en els dos casos.

Al març fan fora al veí del 1-2 desprès de perdre el judici. A mi no em cobren el lloguer de març i el dia 13 del mateix més em posen una demanda de desnonament, encara que pago per gir postal. A l’abril tampoc em cobren el lloguer (se’m torna el gir postal).

La veïna del 1-3 se’n va perquè se li acaba el contracte.

Al 5 de juliol tinc la vista pel judici de desnonament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s