Expulsions al carrer del Correu Vell – Manuel

El Manuel Mourelo és un d’aquells milers de veïns/es que han estat expulsats del barri Gòtic a causa del turisme i l’especulació. El Manuel, quan va arribar a Barcelona el 1962, va arrelar en un barri Gòtic popular, ple de veïnat i de xarxa i vida comunitària.

El Manuel i la seva parella van ser expulsats el novembre passat per un fons d’inversió anomenat Soverino BCN Investments, SL. Davant la impossiblitat de trobar cap lloguer assequible a la ciutat, han marxat a viure a l’Hospitalet, encara que necessiten tornar al barri de tant en tant per saludar a la gent i als veïns i veïnes que han format part de la seva vida durant tant de temps.

Quan diem que el turisme i l’especulació maten els barris ens referim justament a històries com la del Manuel. De 2011 a 2015, la població del barri Gòtic ha disminuït un 12%. Al barri ja hi ha més llits per turistes que per habitants. La majoria de comerços de proximitat s’han substituït per comerços turístics. Els lloguers al districte de Ciutat Vella i concretament al barri Gòtic ja són els més cars de tot l’Estat espanyol en un barri on la renda sempre ha estat per sota de la mitjana de Barcelona. Aquest passat any 2016, reflectint la substitució (gentrificació) i expulsió de veïnat, la renda del barri ha superat per primera vegada la mitjana de Barcelona. El veïnat popular, aquell que havia forjat i encara forja la cultura comunitària del barri, està sent expulsat a ritmes mai vistos. D’aquell barri on va arribar el Manuel el 1962 ja no en queda pràcticament res més que els testimonis i vivències d’aquells veïns i veïnes que encara resisteixen a marxar-ne.

Des de Resistim al Gòtic, fem una crida a tots els veïns i veïnes del Gòtic i de la resta de barris de Barcelona a lluitar plegades en la defensa del dret a l’habitatge i el dret a viure amb dignitat.

Si coneixeu algun cas d’expulsió o assetjament al barri o senzillament voleu unir-vos al grup d’habitatge, veniu a l’assemblea o envieu un mail a resistimalgotic@gmail.com

O ells o Nosaltres. El turisme i l’especulació no ens faran fora!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s